Is Direct-to-Garment Printing duurzaam?

Ja, direct-to-garment printing (DTG) is een uitstekende methode voor het maken van duurzame prints op kleding en accessoires. Verwacht dat T-shirts en andere kledingstukken die zijn bedrukt met behulp van DTG-technologie van winkelkwaliteit zijn – net zo goed als of beter dan de bedrukte t-shirts die u vindt bij grote dooswinkels of uw favoriete winkels in een lokaal winkelcentrum.

Dat betekent dat je van een DTG-geprint shirt ook na het wassen en meerdere keren dragen een geweldige kwaliteit kunt verwachten.

Hoe lang gaan direct-to-garment prints mee?

Een getal dat je hoort rondslingeren is dat de industriestandaard voor bedrukte kleding 50 wasbeurten is. Velen zijn het er echter over eens dat DTG-prints langer meegaan dan dat.

Een andere manier om ernaar te kijken is dat direct-to-garment prints de neiging hebben om de levensduur van het kledingstuk mee te gaan – en mee te verouderen. Terwijl je je kledingstuk herhaaldelijk wast en draagt, begint het te verslechteren. Als dit gebeurt, zul je merken dat de inkt op de stof ook begint af te breken.

Het belang van voorbehandeling en afwerking

Om ervoor te zorgen dat een DTG-print zo lang mogelijk levendig en duurzaam blijft, is het essentieel dat het kledingstuk goed wordt voorbehandeld voordat het wordt afgedrukt en vervolgens goed wordt afgewerkt of “uitgehard” nadat het is afgedrukt. Voorbehandeling is een proces waarbij voorbehandelingsvloeistof op een kledingstuk wordt gespoten en laat drogen voordat het op het kledingstuk wordt gedrukt.

Voorbehandeling helpt de inkt zich aan de stof te hechten en creëert ook een glad printoppervlak dat helpt bij het bereiken van een uitstekende afdrukkwaliteit. Dit geldt met name als het gaat om donkergekleurde kledingstukken. Donkere kledingstukken vereisen een witte inktonderbasis om de kleuren van de afbeeldingen helder en levendig te laten lijken – en witte inkt vereist een voorbehandeld oppervlak om correct aan de stof te hechten en de ware kleur in de afdruk te bereiken.

Zodra het kledingstuk is bedrukt, moet de inkt nog steeds in de stof worden uitgehard, zodat deze permanent is. Om een dtg-bedrukt kledingstuk goed af te werken, wordt vaak een warmtepers gebruikt. Grotere DTG-operaties kiezen soms voor een tunneldroger. Ongeacht welke methode je gebruikt, het kledingstuk moet de juiste hoeveelheid druk ondergaan op de juiste temperatuur en voor de juiste hoeveelheid tijd. Als het goed wordt gedaan, is uw eindresultaat een prachtig kledingstuk dat bestand is tegen jaren van regelmatig wassen en dragen.

Kledingstukken met een langere houdbaarheid = prints met een langere levensduur

Net zoals afgedrukte afbeeldingen vervagen en afbreken naarmate het kledingstuk waarop ze zijn afgedrukt ouder wordt, gaan die afbeeldingen langer mee als je beter voor jouw kledingstuk zorgt. Herinner je je al die regels die je moeder je probeerde te leren over het doen van de was? Ze zijn hier allemaal van toepassing.

Als je je bedrukte t-shirt in een koude, zachte wascyclus wast en droogt, gaat het veel langer mee dan wanneer je het shirt in een hete, permanente perscyclus gooit en het vervolgens in de droger droogt op “heet” samen met meerdere paar blauwe jeans.

Test de duurzaamheid van een DTG-afdruk zelf

Een van de beste manieren om de duurzaamheid van een DTG-print te testen, is door het gewoon zelf uit te proberen! Vraag een voorbeeld t-shirt aan met DTG en begin het dan gewoon door de ringer te halen – letterlijk! Gooi het t-shirt in de wasmachine en in de droger – en doorloop het zoveel cycli als je wilt, zodat je kunt zien hoe de print standhoudt.

 

Selecteer een Afleverpunt

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik ervan.