VINYLFOLIES.

Beletteren en personaliseren.

Van oudsher bekend voor het beplakken van reclameborden, auto’s en bewegwijzering. Inmiddels ook helemaal thuis in de wereld van decoratie van het interieur of voor het personaliseren. Muurstickers, raamstickers, vloerstickers of een leuke stoel, kast of bureau. Met vinylfolies beplak je op een snelle en goedkope manier alles wat je maar wilt.

Wat is vinylfolie?

Vinylfolie beschikt over een drager papier waar een zelfklevende stickerfolie op plakt. Vinylfolie wordt veelal gebruikt voor het maken van stickers en met name voor het beletteren van reclame borden en voertuigen. Daarnaast wordt het gebruikt op diverse ondergronden zoals hout, glas, metaal, plastic en nog veel meer. Vinylfolie wordt steeds populairder voor het personaliseren van producten met een eigen naam of tekst. Vinylfolie is altijd waterbestendig en ook geschikt voor buiten. Let wel op dat er verschillende kwaliteiten zijn met specifieke eigenschappen.

Bekijk alle vinylfolies

Hoe werkt het?

Het vinylfolie wordt (niet in spiegelbeeld) uitgesneden via een snijplotter. Afhankelijk van de snijbreedte van de plotter kies je de maat van het vinyfolie, de meest gangbare rolbreedte is 30,5 en 61 cm. Na het uitsnijden verwijder je het overtollige vinyfolie met een pelmesje. Vervolgens dek je het vinylfolie af met een applicatietape. Na het aandrukken van het applicatietape met een rakeltje verwijder je aan de achterkant het drager papier. Vervolgens neem je het geheel mee naar de vlakke ondergrond die je wilt beplakken en na het positioneren wrijf je het vinylfolie met het rakeltje af van het applicatietape. Bekijk de video hoe snel het gaat.

Verschil in vinylfolies

De standaard Ecotac is een monomeer serie en verkrijgbaar in mat en glanzende uitvoering. Deze populaire serie heeft een levensduur van 6 jaar en is geschikt voor vlakke binnen- en buiten toepassingen. Er zijn meerdere vinylsoorten zoals glasetsfolie voor raambekleding en de glitter serie voor een sprankelende uitstraling.

Het statische raamfolie van penstick is geschikt voor het herplaatsen. Deze niet klevende vinylfolie wordt gebruikt als raamdecoratie en is bij kinderen zeer populair.

Voordelen

  • Professionele logo’s en teksten maken
  • Hele lage investering.
  • Makkelijk om mee te werken.

Nadelen

  • Gebruik van 1 kleur.
  • Veel werk door het pellen.

Snijplotters

Om het vinylfolie uit te snijden heb je een snijplotter nodig. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en prijsklasse met bijbehorende software. Om het vinylfolie te verwerken heb je een pelmesje, applicatietape en een rakeltje nodig.

Om de hoogst mogelijk kwaliteit te halen, heb je nodig:

  • Snijplotter
  • Vinyfolie
  • Applicatietape, rakeltje en pelmesje.
Welke snijplotters kan ik gebruiken?

Welke snijplotter jij het best kunt kopen is afhankelijk van het budget. Alles vinylfolies zijn geschikt voor de huidige snijplotters in de markt. De Silhouette Cameo snijplotter is een geliefde plotter voor alle starters en heeft een uitstekende software. Wil je een groter formaat plotter, professionele software en meer snelheid en volume, dan zijn de Graphtec snijplotters een betrouwbare oplossing voor een grotere formaten en meer snelheid.

Bekijk alle snijplotters

Stel je vraag

Wij beantwoorden hem graag.

Het debiteuren nummer vind je op de factuur.

Veelgestelde vragen

De meest veel gestelde vragen over vinylfolies.

Jazeker, als je vinylfolie verwarmd met een föhn kan je het vinylfolie verwijderen.

Als het mesje te diep staat afgesteld dan snijd je door de siliconen coating op het drager papier. De lijm van de folie zakt zich door de snijlijnen en hecht op de drager, daardoor wordt pellen moeilijker. Zorg er dus altijd voor dat het mesje niet te diep snijdt.

Dat is per vinylsoort verschillend, in de filters en bij het product staat de duurzaamheid vermeld. Een schone en vlakke ondergrond is noodzakelijk.

In principe wel, hoewel een directe hechting op de ondergrond altijd beter is.

Jazeker, alle snijplotters zijn ontwikkeld voor het snijden van vinyl. Let wel op dat je het juiste mesje en de instelling gebruikt die past bij het soort vinylfolie.

Om uitgesneden vinylfolie mooi en strak aan te brengen is applicatie tape nodig.

Transparant applicatietape is handig voor droge applicaties, het uitgesneden vinylfolie is goed leesbaar. Met applicatietape van papier wordt het oppervlak met water en een klein drupje afwasmiddel nat gemaakt. Hierdoor kan je het applicatietape met het vinylfolie schuiven, handig bij grotere oppervlakten. Het nadeel is dat het veel langer duurt voor het droog is, het vocht moet goed verwijderd worden.

Een schone en droge ondergrond is noodzakelijk. Ook zijn er verschillende soorten vinylfolie, de meeste vinylsoorten die wij verkopen zijn voor een vlakke ondergrond. Voor carwrapping heb je een gegoten vinylsoort nodig, die buigbaar is.

Monomeer en polymeer zijn gewalste folies. Dit betekent dat ze letterlijk tot een bepaalde dikte worden gewalst. Bij een gegoten folie wordt de vloeibare grondstof op een ondergrond gegoten. Het verschil merk je bij het eindproduct. Monomeer en polymeer folies kunnen namelijk na het plakken nog iets krimpen.

Jazeker, we hebben diverse startpakketten met een leuke korting. Bekijk ze allemaal.

Meer vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Selecteer een Afleverpunt

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik ervan.