• Gratis verzending vanaf €75,-
 • Bestel voor 15.59, morgen in huis
 • Vragen? Bel: 023-5483100
 • Bezorging in NL

TRANSFERPERSEN.

Goed gereedschap is het halve werk.

Alles weten over een transferpers? In dit uitgebreide artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten als je op het punt staat om een transferpers te kopen. Met zoveel verschillende online aanbieders is de prijs vaak doorslaggevend. Maar een goedkope transferpers wil niet zeggen dat dit gaat zorgen voor het eindresultaat wat jij voor ogen hebt. Lees de informatie op deze pagina rustig door want je krijgt genoeg tips & trucs wat je aankoop een stuk makkelijker gaat maken.

Welke heb ik nodig?

Dat ligt eraan met welk bedrukking systeem je gaat beginnen. Voor transferpapier is de druk en drukverdeling belangrijk. Voor sublimatie een constante temperatuur, maar er zijn nog meer factoren die een rol spelen voor een goede keuze. De duurzaamheid, het budget, de grootte van de persplaat en de optie voor verwisselbare platen. Sommige transferpersen hebben alles wat je nodig hebt voor alle bedrukking systemen, terwijl de andere transferpers leuk is om mee te starten. Voor iedere situatie bieden we een transferpers met altijd een goede prijs- en kwaliteitsverhouding.

Bekijk de modellen

Wat ga je bedrukken?

Ongeacht of je de transferpers gaat gebruiken voor transferpapier, flexfolie, printbare flexfolie of sublimatie. Het is ook afhankelijk of je alleen T-shirts wilt gaan bedrukken of dat je ook producten wilt bedrukken met een dikkere ondergrond zoals hout of ander plaatmateriaal. Hier speelt de tussenruimte weer een belangrijke rol. Het geheim van een transferpers zit hem vaak in de kleinste details, die in de praktijk heel handig kunnen zijn om je bedrijf en assortiment te laten groeien. Zoals de verwisselbare platen voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals knopen, mouwen en ritsen.

Verwisselbare persplaten

Waar moet je opletten?

Om een goede keuze te maken is het belangrijk om alle punten na te lopen die er zijn en de tips die we geven te controleren. Dan kan je beoordelen of de transferpers bij je past en je laat meegroeien met de bedrukkingen die je nu en in de toekomst wilt gaan doen.

Bij iedere transferpers staan alle details vermeld. Kijk ook of een onderdeel verwisselbaar is, zoals een controller. Bij een duurder merk vaak niet nodig maar bij een Chinese transferpers wel handig. Als je iets meer tijd besteedt dan alleen naar de prijs te kijken, maak jij de beste keuze.

Wat is belangrijk?

Een transferpers is een eenvoudig te bedienen apparaat. Begin om de juiste hoogte van je werktafel te bepalen, dat zorgt voor een goede houding. Ook gebruikt een transferpers meer stroom dan bijvoorbeeld een printer. Het aansluiten op een aparte groep is aan te raden. We leggen aan de hand van onderstaande voorbeelden 3 stappen uit, die bij iedere bedrukking een rol spelen.

Stap 1. Drukverdeling

De hoogte van de druk en ook de drukverdeling speelt een grote rol bij het laten slagen van een bedrukking. Of de druk hoog genoeg is en of de druk tot aan iedere hoek van de persplaat komt, bepaalt de constructie van de pers. Ook speelt de tussenruimte een rol bij het instellen van de druk.

2. Tijd

De meeste transferpersen hebben een digitale controller. Hier kan je het aantal seconden instellen die je nodig hebt. Na het behalen van de tijd, gaat een pieper af. Afhankelijk van de controller heb je in het menu vaak instellingen om tijden te programmeren.

3. Temperatuur

De temperatuur is ook via de digitale controller in te stellen. De daadwerkelijke temperatuur is niet altijd de temperatuur die wordt aangegeven. Bij goedkopere persen wordt de kalibratie niet altijd nauwkeurig uitgevoerd. Onze persen worden vooraf getest.

Welke soorten transferpersen zijn er?

Clamshell

Clamshell – Opent en sluit als een schelp.

 • Neemt weinig ruimte in.
 • Goedkoper in aanschaf.
 • Meer keuze in modellen en kleuren.
 • Druk is vaak niet voldoende.
 • Handen worden warm onder de persplaat.

Swing away

Swing Away – Voor een optimaal gezichtsveld.

 • Transferpersen geven altijd een hoge druk.
 • Een goed overzicht over de gehele plaat.
 • Een wegdraaiende plaat van 180 °C.
 • Neemt meer plaats in.
 • Een hogere investering.

Pneumatisch

Pneumatisch – Gemak door perslucht.

 • Voor veel volume.
 • Veel bedieningsgemak.
 • Een wegdraaiende plaat van 180 °C.
 • Hoge druk tot 8 Bar.
 • Compressor noodzakelijk
 • Een hogere investering.

Prijsklasse

De prijs van een transferpers wordt bepaald door 3 factoren. De constructie, de duurzaamheid en veiligheid. Ieder merk heeft zijn eigen constructie, denk aan de tussenruimte van de persplaten, instellen van de druk en de mogelijkheid tot het verwisselen van de persplaten in verschillende formaten. Hoe lange levensduur een transferpers heeft hangt af van de gebruikte electronica en metaalsoorten die zijn gebruikt, terwijl de veiligheid bepaald of de transferpers automatisch uitgaat en bij oververhitting wordt gecorrigeerd.

Model Prijsklasse Formaat
Hobby Boy 295,00 28 x 33 cm
HTP202 499,00 38 x 38 cm
HTP302 649,00 38 x 50 cm
HTP123 Basic 699,00 28 x 38 cm
HTP123 Pro 899,00 42 x 42 cm
HTP256 Plus 2295,00 41 x 50 cm
HTP288 4295,00 41 x 64 cm
HTP718 4495,00 38 x 38 cm
HTP728 4795,00 38 x 50 cm
HTP828 6295,00 51 x 64 cm

Tips van onze specialisten

De belangrijkste vraag of een transferpers voor jou goed genoeg is, zal liggen aan de eisen die jij stelt en  het budget wat je tot jouw beschikking hebt. We helpen je wel graag om tot een goede beslissing te komen met een aantal tips, die je kunt mee nemen in de beslissing die je gaat maken.

1.

CE Keurmerk

Vele ‘goedkope’ transferpersen voldoen niet aan het CE keurmerk. De transferpers is dan niet (brand)veilig. Controleer dit goed bij de aanschaf van de pers.

2.

Drukverdeling

Een juiste druk en drukverdeling tot aan de hoeken is voor het laten slagen van een bedrukking noodzakelijk. Hoe hard je moet duwen speelt geen rol, het is de constructie.

3.

Levensduur

Ga na welke levensduur de transferpers heeft om te bepalen hoelang je plezier hebt na de aanschaf van je transferpers.

4.

Onderhoud

Laat je goed informeren welk onderhoud jouw transferpers nodig heeft. Het regelmatig schoonmaken, het invetten of sprayen zorgt voor een langere levensduur van de pers.

5.

Onderdelen

Controleer of de onderdelen van de transferpers los verkrijgbaar zijn en hoelang de levertijd is. Je wilt natuurlijk niet dat je productie komt stil te liggen.

6.

Temperatuur

De temperatuur moet zichzelf na iedere bedrukking herstellen tot de ingestelde tijd. Hoe nauwkeurig en hoe snel, bepaald de kwaliteit van de transferpers.

Onze merken

We werken samen met 3 bekende merken om een zo breed mogelijk aanbod te kunnen leveren. Als je iets meer eisen stelt dan je ouderwetse strijkbout, stellen we de merken graag even aan je voor.

TheMagicTouch

Als experts in transferpapier en met 30 jaar ervaring wereldwijd weten we wat belangrijk als het gaat om een goede transferpers. We hebben geluisterd wat klanten belangrijk vinden. Een niet te dure transferpers met hoge druk en veel details voor alle soorten bedrukkingen. Het resultaat is de HTP123 Basic en de HTP123 Pro. Een goede prijs- en kwaliteit verhouding voor starters, hobby en professionals.

Insta

Dit Amerikaanse merk heeft een duurdere prijsklasse en wordt gebruikt door textiel drukkerijen, zeefdrukkers en bekende A-merken. De stabiele swing away transferpersen zijn gemaakt van hele duurzame materialen en kunnen veel volume aan. De pneumatische transferpersen zijn half automatisch en bieden nog meer gemak bij volume door de toevoeging van een compressor. Eens een Insta altijd een Insta!

Galaxy Press

Dit merk biedt een transferpers tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Het Chinese merk heeft goed naar Europa geluisterd en dat vind je terug in de performance van deze transferpersen. Door de constructie zijn deze transferpersen niet geschikt voor transferpapier, wel speciaal ontwikkeld voor sublimatie en flexfolie. Deze transferpersen bereiken een grote markt in het personaliseren.

Ons huismerk

De eerste Clamshell transferpers die genoeg druk kan bieden voor transferpapier. Hiervoor is de constructie aangepast om naast de hoge druk ook de drukverdeling tot alle hoeken optimaal te maken. De HTP123Pro heeft een hoek van maar liefst 50°C in plaats van de standaard 36 °C, dat zorgt dat de persplaten een grotere tussenruimte hebben. In plaats van 1 cm maar liefst 3 cm. Handig bij het bedrukken van dikkere textielsoorten en materialen zoals hout of plexiglas. Samen met de uitschijfbare lade en de verwisselbare platen biedt deze transferpers alles wat je nodig hebt voor een verrassende prijs.

Bekijk de modellen

Neem een kijkje

INRUIL
Waardering 5.00 uit 5
5 reviews 795,00

TheMagicTouch | Clamshell | 38 x 28 cm | Digitale Controller | Hoge druk 6 Bar

INRUIL
Waardering 5.00 uit 5
7 reviews 995,00

TheMagicTouch | Clamshell | 42 x 42 cm | Digitale Controller | Uitschijfbare lade | Hoge druk 6 bar | Verwisselbare platen

INRUIL
Waardering 5.00 uit 5
1 review 399,00

Galaxy Press | Clamshell | Hobby | Digitale Controller | A4

INRUIL
Waardering 0 uit 5
Schrijf eerste review 4.495,00

Insta | Pneumatisch | Swing Away | 38 cm x 38 cm | Digitale Controller | Hoge druk 6 Bar | Verwisselbare platen

Stel je vraag

Wij beantwoorden hem graag.

Veelgestelde vragen

De meest veel gestelde vragen over transferpapier.

Heeft een transferpers onderhoud nodig?

Het is belangrijk om de hitteplaat regelmatig schoon te maken en metaal delen in te vetten of sprayen, afhankelijk van het model.

Hoe weet ik of mijn transferpers genoeg druk heeft?

De meeste goedkopere transferpersen hebben te weinig druk. De reden is dat deze transferpersen worden gemaakt voor sublimatie of transfers van plastisol, die weinig druk nodig hebben. Je kan het beste eerst testen als je wilt gaan werken met transferpapier.

Ik heb een transferpers, hoe controleer ik de druk?

Als je TheMagicTouch transferpapier TTC 3.1 overzet met jouw transferpers en er blijft na het persen geen toner achter op het (backing) papier, dan is de druk genoeg. Blijft er wel toner hangen, is de druk te laag voor een goed eindresultaat.

Zijn verwisselbare platen echt zo makkelijk?

Ja, want een verwisselbare plaat zorgt ervoor dat je makkelijk bij moeilijk bereikbare plaatsen komt of producten kan bedrukken, die normaal niet onder de transferpers passen.

Hebben de persen een Europees certificaat?

Jazeker, de transferpersen worden geleverd met een CE certificaat.

Kunnen alle materialen onder een transferpers?

Nee, een product of de stof moet wel de temperatuur aankunnen die nodig is voor de bedrukking, met andere woorden hittebestendig zijn.

Heb ik garantie op jullie transferpersen?

Ja, de wettelijke fabrieksgarantie is 1 jaar. Alle onderdelen zijn ook los leverbaar en snel uit te wisselen.

Meer vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Naast functionele cookies, waardoor de website goed werkt, plaatsen we ook analytische cookies om onze website elke dag weer een beetje beter te maken. Als je onze website in volle glorie wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Dat doe je door op 'Accepteren' te klikken.