PRINTERS.

Met genoeg inhoud.

Je wilt een printer kopen en je vraagt je af welk model het beste bij jou past. Je bent nieuwsgierig wat de voor- en nadelen zijn. Een laser printer of toch beter een inkjet? Binnen deze groepen heb je veel opties. Wil je bijvoorbeeld foto’s printen of juist bedrijfskleding bedrukken? Misschien heb je een eigen product en zoek je een oplossing voor dat specifieke product. Hoe hoog is de investering en wat zijn de verbruikskosten? Wij maken je wegwijs in de wereld van printers.

Welke printer past bij mij?

Het is afhankelijk van wat je precies wilt gaan bedrukken. Wil je alleen textiel bedrukken? Of ook caps en mokken? Of wil je alleen stickers maken, en moet dit ook in full colour? Oh, en UV bestendig? Zo lees je dat er vraag op vraag wordt gesteld. Daarom is het goed om te kijken wat de voor- en nadelen zijn en welke print technologie het beste bij jou past.

Led printers

Een haarscherpe afdruk op documenten en transferpapier maken deze printer geschikt voor vele vormen van personaliseren.

DTG printers

De kracht van Direct to Garment is het rechtstreeks printen op textiel in kleine oplagen zonder opstartkosten.

Eco-Solvent printers

Een combinatie van printen en snijden op een breed scala van printbare media voor textiel, stickers en posters.

Sublimatie printers

Sublimatieprinters zorgen voor een prachtige glans op een bedrukking met als basis een witte polyester ondergrond.

Laser en Led printers

Een laser of led printer gebruik geen inkt, maar droge toner om een afdruk te maken. Ze zijn snel en efficiënt en de toners gaan veel langer mee dan inkten. Uitstekend voor op kantoor of thuis voor alle documenten. Door de verschillende instellingen kan je ook transferpapieren, printbare stickervellen, visitekaartjes, postkaarten, uitnodigingen en banners printen.

Als je begint met personaliseren van textiel en blanco producten is een led printer de beste keuze door de vele mogelijkheden en weinig beperkingen. Door de keuze uit 10 verschillende soorten transferpapieren kan je alle soorten en kleuren textiel, harde materialen, kaarsen, mokken, slippers, puzzels, tassen, caps en nog veel meer bedrukken.

Meer info

Samengevat

Een LED printer biedt als voordeel dat je het als gewone printer en voor personalisatie kan gebruiken. De standaard CMYK kleuren bieden de oplossing voor 8 verschillende soorten transferpapieren. Wit textiel van katoen, poyester of mix van beiden kan je direct bedrukken en voor donker textiel werk je met een tussendrager, die je kan uitsnijden. Om harde materialen te bedrukken is een witte of lichte ondergrond noodzakelijk. Kies je voor een OKI White Toner printer dan heb je de keuze uit 10 verschillende transferpapieren en kan je alle kleuren textiel en soorten stoffen geheel vrijstaand bedrukken. Op harde materialen geldt geen beperking meer en zijn alle kleuren te bedrukken. De witte toner zorgt voor een uitstekende dekking van alle Full Colour prints.

Voordeel

 • Lage investering, hoge marge en breed inzetbaar.
 • Textiel en blanco producten met weinig beperkingen.
 • Full Color of mono kleuren.

Nadeel

 • Niet wasbaar boven 40°C.
 • Verschillende handleidingen.

Sublimatie printer

Een sublimatieprinter is als basis een inkjet printer en gevuld met sublimatie inkten. Het voordeel van sublimatie is het chemisch proces, waarbij de inkt direct in het product of materiaal dringt en waardoor er een prachtig hoogglans effect ontstaat. Vooral voor het bedrukken van foto’s is het systeem enorm populair. Het proces werkt alleen op een wit polyester ondergrond.

Sublimatie wordt veel gebruikt voor het bedrukken van mokken, puzzels, sleutelhangers en wanddecoratie. De prachtige panelen van Duraluxe worden ook gebruikt als UV bestendige oplossing voor buitenreclame. Voor textiel wordt sublimatie minder vaak ingezet door de beperking van polyester.

Meer info

Samengevat

Een sublimatieprinter kan alleen voor sublimatie worden gebruikt en niet als een gewone printer voor het printen op papier van documenten. De HD inkten bieden een prachtig hoogglans effect die met geen enkel andere bedrukkingstechniek kan worden geëvenaard. Om tot een mooi eindresultaat te komen werkt een sublimatieprinter met kleurprofielen. Dit vergt iets meer inspanning en kennis bij de gebruiker in vergelijking met een laser of led printer die niet gebruik maakt van kleurprofielen. Het hoogglans effect komt pas tot uiting zodra het chemisch proces tot stand is gekomen na de verhitting via een transfer- of mokkenpers. De afbeeldingen worden geprint via de sublimatieprinter op speciaal sublimatiepapier, Dyesub Magic is ons eigen huismerk.

Voordelen

 • Inkt dringt zich in het product.
 • Een prachtig hoogglans effect met name bij foto’s.
 • Wasbaar op 80°C.

Nadelen

 • Wit polyester ondergrond.
 • Printer is alleen voor sublimatie geschikt.

DTG printer

Een Direct To Garment printer maakt gebruik van inkjet technologie. De DTG inkten zijn speciaal ontworpen om rechtstreeks op textiel te printen. Hierdoor kan je vrijstaande ontwerpen printen. De inkten moeten na het bedrukken via een transferpers of droogtunnel worden gedroogd.

De Ri100 heeft hiervoor een ingebouwde droogunit en is geschikt voor wit textiel. Deze All-In-One textielprinter is bijzonder populair op evenementen, winkels of voor promotie van grote A-merken. Het biedt de mogelijkheid om hoogwaardige kleding geheel vrijstaand te bedrukken op wit en lichtgekleurd textiel in Full Colour of in mono kleuren als het gaat om teksten en spreuken.

Meer info

Samengevat

Een DTG printer is voor het bedrukken van textiel een allround oplossing, maar kent een veel hogere investering. Wil je alle kleuren textiel bedrukken dan is de RI1000 en de nieuwe RI2000 een prachtige basis door de toevoeging van witte inkt. Hou wel rekening dat voor witte inkt een groter volume en regelmatig gebruik noodzakelijk is, anders kunnen de printkoppen verstopt raken. De inlegplaten zijn in verschillende grootte verkrijgbaar. Kortom een prachtige manier van textiel bedrukken voor een hoger prijskaartje.

Voordelen

 • Hoogwaardige kwaliteit.
 • Rechtstreeks op het textiel geprint.
 • Vrijstaande ontwerpen in Full Colour.

Nadelen

 • Geen polyester stoffen.
 • Alleen textiel mogelijk.

Eco solvent printer

Deze inkjetprinter maakt gebruik van eco-solvent inkten. De inkt dringt in de kleine poriën van een materiaal, waardoor er een betere hechting ontstaat. Het voordeel is dat er op meerdere materialen kan worden geprint, de afdrukken watervast zijn en de inkt snel droogt. De Roland eco-solvent printers kunnen zowel printen als snijden.

Deze professionele printers zijn niet alleen geschikt voor het bedrukken van sport- en bedrijfskleding ook voor het digitaal printen van posters, canvas, behang en printbare vinyl stickers voor binnen en buiten. Dat maakt deze printer een veelzijdige zakelijke printer voor textiel en printbare media op groot formaat.

Meer info

Samengevat

Een eco-solvent printer is een echt werkpaard en kan een hoog volume aan opdrachten aan. Door de veelzijdigheid van deze printer is de investering snel terug verdiend. Voor de printbare flex soorten hebben we ons huismerk MagiCut en Poli-Tape, beiden merken hebben uiteenlopende textiel toepassingen op rollen voor bedrijfs- en sportkleding met het voordeel van heet wasbaar tot 80 °C. Voor printbare binnen- en buitenstickers bieden we het merk Grafityp aan, bekend door de vele binnen- en buitentoepassingen. Speciaal voor onze BN-20 en SG2 serie klanten hebben wij alle rollen op een breedte van 50 cm en 76 cm.

Voordelen

 • Printbare flex- en vinylsoorten.
 • Textiel en reclame toepassingen.
 • Voor volume en groot formaat.

Nadelen

 • Hogere investering.
 • Onderhoud en volume nodig.

Vergelijking

In onderstaand overzicht zie je de verschillende print technologieën. Zo krijg je een indruk van de prijs, wat het minimale en maximale bedrag is. En de volume die het beste gebruikt kan worden.

Print technologiePrijsVolume
Laser / LED printers€496 – €4490Laag
Sublimatie printers€429 – €4989Laag
Eco solvent printers€ 4990 – €13.900Hoog
DTG printers€2550 – €18.000Hoog

Meest populair

Hieronder vind je de meest populaire producten in ons assortiment.

Stel je vraag

Wij beantwoorden hem graag.

Veelgestelde vragen

De meest veel gestelde vragen over printers.

Kan ik printers bij jullie leasen?

Jazeker, wij werken met een onafhankelijke lease maatschappij: Grenke. Nadat je bij ons gekozen hebt om te leasen, zal je met Grenke de lease overeenkomst aangaan.

Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvraag doen?

Vanaf een bedrag van €500,- kan je leasen. Daarnaast kies je het termijn van de lease periode. Hoe langer het termijn, hoe goedkoper het maand bedrag zal zijn.

Is een onderhoudscontract nodig?

Dat is afhankelijk van de printer, maar nooit verplicht. We raden het natuurlijk wel aan omdat een specialist zal zorgen dat je printer goed werkt waardoor je productie niet stil komt te liggen.

Is software altijd gratis?

Bij sommige printers wordt de software gratis geleverd. Bij sommige ook niet. Kijk hiervoor bij de product specificaties.

Is de installatie gratis?

Nee, de installatie is (helaas) niet gratis. Hiervoor worden kosten voor in rekening gebracht. Kijk bij de uitleg of op de product pagina wat de kosten zijn.

Moet ik de printer na aanschaf registreren?

Als dit wordt aangegeven bij de handleiding, is dit handig om te doen. Zo zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hebben jullie alle printers in de showroom?

jazeker, van alle printers hebben we zeker 1 model in onze showroom staan voor een vrijblijvende demonstratie.

Krijg ik garantie op een printer?

Jazeker, alle printers zijn afkomstig van bekende merken en hebben een fabrieksgarantie. De garantie verloopt na registratie bij het merk zelf.

Zijn er ook startpakketten?

Jazeker, we hebben diverse startpakketten met aantrekkelijke kortingen. Kijk hier

Meer vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Selecteer een Afleverpunt

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik ervan.