5 tips over DTF technologie

Direct to film printing is een unieke printtechnologie waarbij ontwerpen op speciale films worden afgedrukt voor overdracht op kledingstukken. DTF-afdrukken is een warmteoverdrachtsproces dat net zo lang meegaat als traditionele zeefdrukken. Hieronder bespreken we vijf dingen die u moet weten over DTF-technologie voordat u deze in uw bedrijf implementeert.

1. Kwaliteitsapparatuur is essentieel

Iedereen die een drukkerij heeft, weet dat de kwaliteit van het werk slechts zo goed is als de kwaliteit van de gebruikte printers en inkten. Dit geldt nog meer als het gaat om DTF printen. Hier is het van cruciaal belang dat geïnvesteerd wordt in hoge kwaliteit apparatuur, inkten en ander verbruiksmaterialen voor optimale resultaten.

Inkten van hoge kwaliteit zijn ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de printkop niet verstopt raakt. Wij raden inkten aan die uitsluitend voor DTF-afdrukken zijn geformuleerd; Liefst van een herkomst waar de kwaliteitswaarborg beter is dankzij strenge tests, zoals in de V.S. Een voorbeeld van een dergelijk merk is STS, dat een DTF-inktlijn biedt met een hoge kleurdichtheid en verzadiging, uitstekende prestaties en duurzaamheid voor de resultaten en inktkop.

2. De ene PET film is de andere niet

DTF-printen vereist een PET-film, maar dat betekent niet dat elk type PET-film geschikt is voor het DTF-proces. Kies voor het beste resultaat een tweezijdig behandelde cold peel film zoals het DTF Magic film. Onbehandelde films van lagere kwaliteit zijn misschien goedkoper, maar niet te vergelijken in prestaties: Ze kunnen vlekken geven, vervuiling oppikken door statische lading, problemen geven met het aanbrengen van het DTF poeder en daarmee het kledingstuk verpesten. Goede DTF film zoals van DTF Magic is speciaal behandeld om de hoge temperaturen en druk van een warmtepers te weerstaan. Deze film wordt geleverd op rollen van 30 en 60 cm.

3. De kwaliteit lijmpoeder bepaalt de wasbaarheid

Om de print op het textiel te kunnen persen is een lijmlaag op de print noodzakelijk. Dit wordt met een lijmpoeder gerealiseerd. Het is belangrijk dat dit DTF poeder op de gebruikte inkt is afgestemd om te zorgen voor een goede hechting aan de inkt zonder dat de kleuren in het poeder trekken. Een niet optimaal poeder hecht minder aan de inkt en zorgt voor een slechte wasbaarheid en scheuren van de print op het textiel. Een optimaal functionerend poeder geeft juist een hoge flexibilliteit van de print en een wasbaarheid die 40 wasbeurten kan doorstaan, terwijl de overdracht zacht aanvoelt. Ook belangrijk voor milieu en operator : Een goed DTF poeder is OEKO-TEX gecertificeerd en vrij van giftige stoffen.

4. Stof vereist geen voorbehandeling met DTF printing

Een van de vele voordelen van DTF-printen ten opzichte van het DTG printen is dat kledingstukken geen voorbehandeling nodig hebben om een goede textielopdruk te krijgen. Dit stroomlijnt het productie proces, verlaagd de kosten en is beter voor het milieu omdat de milieu belastende pre-treatment stoffen niet nodig zijn. Kortom, over het algemeen is het DTF-printproces sneller en vereist het minder arbeid dan DTG-printen.

5. DTF printing biedt meer veelzijdigheid

Bij Direct To Garment printen zijn de mogelijkheden beperkt. DTF geeft je veel meer flexibiliteit, omdat je op verschillende stoffen kunt printen, waaronder katoen, polyester, rayon, onbehandeld nylon, zijde, leer en meer.

Selecteer een Afleverpunt

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik ervan.